Heart Chat Bubble

Det sa bara stopp

Bloggen har legat nere lite i några dagar. Men fick infektion i hälen vilket gjorde mig så sjukt förbannad och allt sa bara stopp i mitt huvud. Har mycket som pågår där uppe just nu. Så jag tog en liten paus ifrån bloggen men nu är jag tillbaka igen! Har lite saker som jag vill fixa till i mitt liv, som till exempel hästarna. Har ingen häst för tillfället men jag är på jakt. För jag är inte jag utan en häst i mitt liv känner jag. Så vi får se om jag får saker och ting att gå ihop helt enkelt.
 
Har i alla fall haft en jätte trevlig påsk hos min farmor och farfar och nu är jag på hemmaplan igen. Ska förbereda lite inlägg och så ska jag försöka hitta något att ha på mig på studentkryssningen på tisdag. Imorgon är dessutom gymmet stängt så då får jag använda min underbart bra fantasi ;) Känner att jag behöver ett pass innan kryssningen haha.
 
 
 
Ett år sen jag hade lilla Tessiless.. Tiden går fort
 
 
Fyndade föresten dessa på påskafton! 20 kr, awesome! Perfekt till min choklad fundue ;)
 
 

För er te-drickare

Tror inte att jag är ensam om att ha hört att grönt te ska vara bra, men själv har jag aldrig riktigt tagit reda på vad grönt te kan förbättra förutom matsmältningen. Men det finns en hel del annat också! Här får ni lite mer info..

 

Såhär står det på www.dietguiden.com om grönt te:

Grönt te är en mirakeldryck som alla människor bör dricka minst två koppar av varje dag om de vill addera flera år till livet. Grönt te användes till och med förr i tiden som ett läkemedel då det sågs ha ”mirakel dunder i sig”, som gjorde människor friskare. Det har forskats mycket kring det gröna teets hälsoeffekter världen över där forskarna är överens om att teet har många positiva effekter på människans hälsa.

Grönt te är proppat med nyttiga antioxidanter, vitaminer och mineraler. I grönt te finns sk polyfenoler som är antioxiderande ämnen och som sägs skydda kroppens celler och DNA mot de fria radikaler som kan orsaka bland annat cellskador, åldrande och sjukdomar med mera. Vill man minska i vikt så rekommenderas grönt te då det sägs kunna hjälpa matsmältningen. Huden sägs också få en rejäl skjuts av alla antioxidanterna i teet och om man som ung eller gammal vill ha en fräsch hud som känns len och skön och framför allt ser ung ut så ska man verkligen dricka några koppar per dag. Låt dig dock inte luras av gröna teer som i själva verket inte är så gröna. För att du skall försäkra dig om att du verkligen dricker det gröna teet så bör du enligt oss titta efter ekologiska gröna teer som står för innehållet.

 


Ny vecka, nya tag

Då var veckans träning planerad. Ska ju bort till påsk så ska se om det inte finns något gym där som jag kan träna på bara för att inte missa för många dagar. Annars får det bli PWs, för helt stilla tänker jag inte va! Men fram till fredag har jag i alla fall lagt upp. Så nu är jag redo för en ny vecka!
 
Har även förberett ett inlägg åt er om planering och sånt, kommer upp i morgon! Nu ska jag titta klart på Johan Falk och dricka upp min smoothie.
 
Sweet Dreams!
 
 
 

Jag skulle ge dig hela världen om jag kunde

Sitter och tittar på översikten över mina konton, tänker, tänker lite till och försöker planera upp det. Jag hoppas att jag får någon anställning för deltidsjobb, för den här sommaren ska jag resa så mycket som möjligt har jag bestämt. En resa är ju redan inplanerad, minst en till måste det i alla fall bli, helst två. Och min man fyller år snart, om typ en månad. Jag skulle verkligen ge honom allt om jag kunde, för det är han värd. Så mycket han gör för mig och så mycket han ställer upp. Men jag ska verkligen göra det bästa som går med min ekonomi.
 

This weekend

Tanken var att jag skulle ha bloggat när jag kom hem från träningen i torsdag, men jag var verkligen död så jag duscha och gick och la mig, somna på två sekunder om ens det! Haha helt galet.. Men vilket pass! Instruktören (we know her) har lagt in styrka i Zumba passet också, ni kan ju föreställa er hur stum man var i HELA kroppen dagen efter.. När halva passet hade gått så ville man typ lägga sig ner och dö, okej inte dö men ni fattar poängen ;) Jag som inte har någon kondis heller, men jag kämpa på och tog mig igenom hela passet! En timme har nog aldrig känts så lång haha. Men jag ska fortsätta, var  så otroligt bra träning så det passet ligger inbokat i min kalender nu! Men i veckan är det inget för det är ju påsk och så.
 
Fredagen spenderade jag med Carro, min lilla pingla! Vi ses så sällan nu när det är skola och så så vi tar vara på alla dagar vi kan. Vi va trötta båda två så vi låg och spela quizkampen med varandra hahaha vilken fredagkväll! Prata lite träning och så också såklart, vi är bra på att motivera och hjälpa varandra. Vi tränar ju på olika håll och på olika sätt så det är as bra. Slutade även tidigt så jag tog ett tidigt gympass, och benen fick sitt kan man ju verkligen säga.
 
Så lördagen fick bli en vilodag, eftersom jag tränade hårt onsdag torsdag fredag. Eller helt vilodag blev det inte, gick ut och gick i det härliga vädret i en och en halv timme. Kände verkligen hur stum man var i benen efter benpasset dagen innan! Men det är skönt att röra på sig. Min man kom till mig tidigt idag, vi tog det lugnt under eftermiddagen och mot kvällen blev det pizzabak för hela slanten! Pappa hade gjort allt själv, till och med tomatsåsen och det blev verkligen hur gott som helst! Sen blev det kvällsmys i soffan eftersom att det var Earth hour, släckte ni ner? Vi gjorde, och det är så mysigt! Man borde göra det oftare än en gång om året.
 
Och idag startade dagen redan kvart över sju! Jag och Mattias vaknar alltid tidigt, vilket är skönt för dagen försvinner inte utan man hinner med mycket. Men klockan nio lämnade jag honom här hemma för att hämta upp pinglan, drog med henne till gymmet idag ;) Mattias dissa gymmet för fotbolls match på friends arena, säsongen drar ju igång snart. Tränade i alla fall på mammas jobb, för dom har något så att familjen kan följa med och träna på helgen. Så vi slet där vid strax innan tio i förmiddags och sen gick vi och simmade i poolen direkt efter. Snacka om trött man va sen! Jag tog mig en powernap när jag kom hem vid ett haha. Just nu ligger jag med Håkan Hellström i högtalarna och väntar på att middagen ska bli klar. Blev ett långt inlägg idag, här får ni lite bilder från helgen!
 
 
 
 
 

Bokat in mig på ett kvällspass

Dagen har gått så otroligt fort! Hela veckan har måste jag säga. Och imorgon slutar jag tidigt, redan efter lunch eftersom att jag jobba längre i tisdags. Idag har jag faktiskt bokat in ett zumba pass. Om jag ska erkänna att jag är kass på något så är det att träna kondition, vilket jag egentligen verkligen behöver träna upp för den är långt ifrån okej haha ;) Så idag blir det röra lite mer på sig! Börjar ju alltid mina gympass med att köra rodd eller crosstrainer, men det är mest för att värma upp så kör kanske inte mer än 10-20 min liksom. Men ska försöka köra zumba en gång i veckan, är kanske inte same thing som att springa men det är tusen gånger roligare. Som jag pratat om tidigare, det är viktigt att göra något man trivs med och tycker är kul. Kanske att det blir lite springning mot våren/sommaren, vi får se ;) 
 
Men har en hel del att göra, plugga, planera nästa vecka och yada yada. Så jag ska sätta lite fart så att jag kan ta det lugnt när jag är hemma från träningen sen. Bloggen får lida lite ibland, men så är det när det är mycket annat som behövs göras.
 
 

Who the hell cares?

Hej där ute i snövädret! Våren försvann väldigt fort kan man ju säga. Haft en ledig dag idag vilket har varit jätte skönt, var uppe tidigt också så har inte känt att hela dagen försvann i ett nafs. Redan strax efter nio var jag på affären och handla i morse. Sen bjöd jag Mattias på lunch eftersom han hade vägarna förbi i jobbet. Så var ju perfekt att jag var ledig idag! Blev en nyttig lunch såklart ;) Sen blev det gymmet för mig, körde ett armpass idag, fick skippa mage och rygg då svanskotan gör så jäää*la ont rent utsagt. Är öm uppåt ryggen och ena sittbenet också. Så att ligga ner på rygg är inte det skönaste för tillfället. Men fick bita ihop lite eftersom jag kör skivstång och sånt.
 
Angående rubriken, ni som läser fler bloggar har väll märkt på vissa bloggar att folk hänger ut varandra och har sig. Alltså varför? För det första, vem bryr sig? För det andra, håll det privata privat och håll tankarna inne i skallen för tusan. Och vad spelar de för roll om vem som börja och yada yada. man är ju inte bättre själv när man sedan fortsätter allt. Ibland undrar man hur gamla folk är och hur mycket vett som finns inne i skallen. Orka att vara taskig och ha sig. Nej ush..Bloggare i ett nötskal.. Ibland undrar man om folk tror att bloggning går ut på att vara taskiga och bräcka varandra, att allt handlar om vem som har mest status. Dessa bloggar orkar jag inte ens läsa längre, dom hamnar i sopkorgen.
 
 
 
 
 

Eftermiddagens planer gick i kras..

Dagen började med stress, sovit riktigt dåligt i natt. Hade i alla fall en bra dag på praktiken. Men väl hemma fortsatte min dåliga dag.. Skulle till gymmet, satte mig i bilen, men tror ni jag kom nånstans eller? Nej! För det är blank is så bilen bara spann... Jätte kul.. Tänkte att då får jag väll gå dit i snö s*it vädret, men testar att sanda vid däcken först. Tror ni inte att jag drattar på arslet så det skriker om det om slår i svanskotan rejält. Jätte.... Kul.... Blev så arg och sket i gymmet, är så öm i svanskotan så det är ju verkligen jätte skönt att sitta eller ligga på rygg, not.
 
Imorgon är jag i alla fall ledig, känns som att det behövs efter den här dåliga dagen. Ska upp tidigt, tänkte försöka ta mig en morgon promenad och handla samtidigt. För mannen min är ute på jobb imorgon så då passar han på att luncha hos mig. Fatta glad jag blev när han sa det! Och tur att jag är ledig. Lite ljus i mörkret liksom. Ska ta mig till gymmet sen på eftermiddagen också, på ett eller annat sätt!
 
Har alltså passat på att göra lite nytta idag eftersom att det inte blev någon träning. Orkade inte laga middag heller så slängde ihop en sallad, enkelt och nyttigt. Har börjat med en ny bok för träningen, fixade en större och ska fylla med lite mer saker. Älskar ju att klippa och klistra, plus att träningsboken kommer bli awsome ;)
 
 
 

Ready for a new week

Då var veckans träning upplagd! Feels good, har lagt till lite pass så nu blir det bara kötta på. Har även förberett lite bilder på bra mag/core övningar åt er. Men nu ska jag slänga mig i min sköna säng! Är en dag i morgon också ;)
 
 
You need to fight for it

Aldrig utan dig <3

Hello sötnosar! Har haft mycket i huvudet så helgen blev helt fri från bloggning. Mycket med val av högskola i huvudet just nu. Så har tittat igenom allt och pratat med mamma, pappa och Mattias. Dom är såna stöd och så hjälpsamma så det finns inte! Mina egna diamanter! Fredagen lyxade jag och Mattias i alla fall till det med choklad fondué och hade det mysigt. Lördagen åkte vi ut i skogen med mina föräldrar, tog med oss fika och satt i den underbara vårsolen! Man får passa på att vara ute när solen är framme. Sen blev det en härlig lördagsmiddag med räkor, vitt vin (äntligen, som jag tjatat haha) och sen fisk. Det är så otroligt gott! Och inte så svårt att göra heller.
Söndagen mestod av mys och the walking dead. Fick ett jätte sug efter våfflor också så vofflor fick det bli! Lite lyx helg den här helgen, behövde det och får passa på nu innan jag kör igång med träningen igen efter en veckas vila ;) Mina våfflor blir dessutom awesome!
 
Nu efter praktiken så har jag spenderat lite tid med Pinglan. Vi träffas ju så sällan nu tyvärr! Men vi har pratat om en grej idag, får se om det blir något av det. Lite små planer sådär ;) Men denna måndags kväll kommer spenaderas framför familjen annorlunda, veckans ena höjdpunkt!
 
Love Erica
 
 
 

Hämtade precis ut...

.... Min studentmössa!!!


14 mars

Har fått sms om att det är lite dåligt med uppdatering här på bloggen, får lite smäll på fingrarna haha. Men jag har varit i min egen lilla bubbla senaste dagarna och har väll inte riktigt kommit ut därifrån. Har inte tränat heller då jag inte känt mig 100% bra, så därav inga träningsinlägg heller. Kass vecka va? Saknar träningen så den drar jag igång med nu i helgen eller på måndag igen. Blev en vecka trots att jag inte ville att det skulle bli så länge.. Men men, livet är som det är ibland. Har istället kunnat lägga ner tid på annat, som plugg.
 
För tillfället är jag fast i vår och sommar tankar, har en sån otrolig längtan alltså, och det är jag nog inte ensam om. Mattias och jag har fastnat i sommar längtan, skaldjur, vitt vin, jordgubbar och varma kvällar. Får se vad man kan få ihop i helgen! Förhoppningsvis så åker vi iväg i sommar också till lite varmare breddgrader. Vi båda har en varsin resa inbokad, fast på olika håll, han med sin familj och jag med min och åt två olika stället. Men vi ska försöka få ihop en resa tillsammans också, sen kanske jag och min familj bokar en resa till. Vi får se ;) Skulle va så grymt skönt liksom, att komma bort från Sverige ordentligt i sommar.
 
Men nu ska jag ta och göra mig lite gröt. Vissa blir sugna på godis och sötsaker, jag blir sugen på havregrynsgröt. Verkligen normalt haha ;) Kanske en latte också.. Aa!
 
 
 

Sunday

Nu har jag kommit hem, landade snabbt i sängen med lifestyle fitness upptryckt i ansiktet. Till middag blev det kött med sallad och sötpotatis. Sötpotais är faktiskt ett väldigt bra alternativ, den innehåller mindre gifter och är bättre för magen och kroppen än vanlig potatis. Sen är det väll inte bästa alternativet om man vill gå ner i vikt, men det är ju en helt annan femma.
 
Nu ska jag se över min vecka lite. Känner mig inte helt bra så jag får se hur jag lägger upp veckans träning, får ta det lite lugnt men att låta bli helt känns svårt. Eftersom att min gymkort går ut på tisdag så känns det inte sådär jätte katastofabelt om jag tränar lite hemma i början på veckan. Har verkligen inte tid att bli sjuk..
 
Börjar en ny deckare vid nio, får se om det är något att se på. Har i alla fall blandat lite dipp till det, och självklart dippas inget annat än grönsaker ;) Så blir mysa ner sig i soffan sen i mannens tröja, snodde med mig en hem. Finns faktiskt inget skönare än killens kläder! Så luktar dom lite extra gott också ;)
 
 
 

God morgon! Eller dag kanske..

Vi har fått i oss en ordentlig söndagsfrukost! Det är nog de jag älskar med helgerna, man har tid till att göra allting. Och jag älskat frukost! Är nog ett av favorit målen. Men i veckorna hinner man typ slänga i sig något snabbt. Så det blir alltid en brak frukost på helgen ;) ligger just nu i soffan och väntar på att Mattias ska bli klar med tipset så att vi kan kolla the walking dead, har ju äntligen kommit nya avsnitt! Dock kommer jag aldrig växa ifrån barnprogrammen..


Saturday

Bloggningen har sugit rent ut sagt den här veckan, ber om ursäkt för det men har verkligen inte varit på humör och varit jätte trött. Min fredag spenderades i alla fall en stund med Carro haha måste bara säga att vår vänskap är typ.. Knäpp? hahaha but I love it, den är lite speciell! Hon hade Zape med sig också, lilla busen. Vi har ju inte träffats på as länge så vi hade mycket att prata om! Hon sa även att mitt inlägg om träning var GRYMT och att hon hade det i bakhuvudet när hon var ute och sprang. Känns as bra att höra att man motiverat någon!
 
Vakna tidigt i morse så jag har hunnit börja lägga upp min träning lite, tänkte dela med mig av det till er sen. Eftersom att jag har praktik nu så kan jag lägga upp träningen på ett annat sätt. Tre månader kvar till sommaren, bara ligga i ;) Har även pratat lite med min kompis Mathilda, vi ska nämligen boka lite biljetter idag. Vad kan det vara till?.. Men har lite kvar att göra idag, ska lämna in mitt CV och lite sånt. Sen blir det nog en sväng till Mattias. Så jag tror det är dags för mig att börja göra mig i ordning.
 
Blir tyvärr vila från träningen i helgen, har nog en förkylning på gång för kroppen sa ifrån rejält i torsdags när jag tränade. Så vilar lite i helgen och hoppas att det drar sig tillbaka! Inte lönt att dra sig till gymmet och sen får man inte ut de man vill av det och sen däckar man.. Bättre att vila upp sig innan allt bryter ut och hoppas på det bästa! Tar mig ett pass på måndag om jag känner att det dragit sig tillbaka. Hellre vila någon dag extra än va borta från träningen en vecka kanske mer. Man är väll ändå något innanför pannbenet ;)
 
 
Tillbringade fredagskvällen med min stora kärlek, i nöd och lust alltså <3 Finns ingen godare choklad! Dessutom är den ju mörk också, så den är nyttigare! Ska man äta choklad ska det vara mörk.

Jag och min träning

Vet inte riktigt vad det finns intresse av att få mer av här i bloggen, då det är ganska skralt med kommentarer ;) Men tänkte berätta mer för er mig och min träning. Vad ska man säga.. Från att inte träna ALLS till att bli beroende, hur kan man förklara det egentligen?..
 
Har ju alltid haft ridningen, spelade innebandy och dansade ett tag men det är allt. Ni som inte känner mig vet ju inte så mycket om mig. Men har alltid varit lång och stått stadigt på mina stolpiga ben, inte haft problem med vikt om man säger så. Förutom underviktig men om man tänker åt de andra hållet. Jag har heller inte haft något som helst intresse för träning, alltså träning träning. Har tyckt det rent ut sagt varit skit tråkigt! Men från att tycka det är skit till en blogg om just träning. What happend?
 
Vi alla har komplex mer eller mindre, jag har haft enorma komplex, därav tror jag min omotivation till träning, för har man komplex sätter man press på sig själv, och den pressen man sätter på sig själv för att man vill älska sitt utseende tror jag gör mer ont än gott. För mig va pressen pain in the ass rent utsagt. Istället för att jobba på den "perfekta" kroppen, började jag jobba med mig själv och mitt tankesätt.
 
Efter mycket om och men, då menar jag mycket, så börja jag sakta men säkert att acceptera mig själv. Jag ser ut som jag gör och jag är fin som jag är. När man har börjat komma in på de tankebanorna har man kommit en bit. Självklart finns komplexen kvar i bakhuvudet och vissa dagar vill man bara spy på sig själv, ni kanske känner igen er? Men i alla fall, när jag börjat acceptera mig själv mer så gav jag mig på träningen igen. Pass är inte min grej så gav mig på gymmet.
 
Och här står jag idag, gymälskare, hälsosam och mår toppen! När pressen försvann så kom motivationen, viljan och känslan av att det faktiskt kändes kul att gå iväg och träna. Pressen förstörde för mig men idag mår jag as bra ärligt talat. Jag tränar för att jag VILL och för att jag ska MÅ BRA, inget annat. Självklart så har man ett mål, man behöver ha något som ger än en extra push. Men det är egentligen inte målbilden jag lägger energi på, även om den finns där. Utan det är de som motiverar mig, allt ifrån bilder och texter. Det är de som motiverar som jag lägger ner lite mer energi på, för stirrar man sig blind på målet tror jag att man lätt tappar motivationen.
 
Ni får se det som ett tips eller bara en tråkig text, men this is my story. Det ska vara kul att träna, glöm aldrig det.
 
 
 
 
 
 

Always give 100%

 
Haft noll blogglust, därför har det varit lite tyst här. Har haft väldigt mycket i huvudet, saker som jag helst håller för mig själv, vilket gör det ännu jobbigare. Har panik över vissa grejer, så ni fattar vilket högvarv mitt huvud går på. Fick i alla fall en skön helg med Mattias, mitt ljus i mörker. Gu va han lättar upp när det är lite tuffare, min frizoon kan man säga. Allting "försvinner".
 
Men nog om det! Har haft min andra dag på praktiken och det känns jätte bra faktiskt! Ser fram emot att tillbringa mina 6 veckor där. Tror jag vet vart jag kommer hamna senare i livet också, får se om jag känner desamma efter praktiken, men jag tror och hoppas det! Har varit riktigt trött dessa två dagar när jag kommit hem, barn kräver mycket energi. Men jag lyckades pallra mig till gymmet idag, efter lite om och men.
 
Apropå det så ska jag se om jag ska lägga upp träningen lite annorlunda, kanske köra dubbelt någon/några dagar i veckan, slänga in ett pass plus gym. Skrev jag nyss det där? När snön är borta kommer det i alla fall bli ett antal PWs i veckan!
 
 
 

Veckans motivationsbild


Bra start på dagen.. Eller..

 
Började med att jag försov mig idag, riktigt kul.. Hade sovmorgon då jag var klar med allt i den kursen så skulla börja tjugo i tio idag. Men så har jag inte vaknat av alarmet som tur var så jobba mamma hemma idag så hon väckte. Det var bara att klä på sig kläder, slänga upp toviga håret och åka. Frukost fick bli i skolan haha lyckat. Första gången jag försovit mig så här, aldrig igen alltså! Det värsta jag vet är att stressa, verkligen värsta jag vet. År sån som planerar upp så att jag alltid hinner göra allt utan stress.
 
Nu har jag i alla fall hunnit va hemma ett tag, få i mig lite lunch och ska göra mig en latte. Sen ska jag packa ihop lite grejer och bege mig mot Mattias. Står lite träning på fredagkvällens schema ;) Känner mig dock inte så mega sugen på att ta mig ut i det är skit vädret, regnar här för tillfället. Ska bli skönt att mysa ner sig i mannens famn ikväll!
 
 
Min trygghet <3