Heart Chat Bubble

Diet? Banta?

 
I dessa två ord finns det tusentals olika åsikter. Men eftersom att det här är min blogg, så får ni höra min angående detta. Jag tycker att man ska skrota det där med dieter! Believe it or not. Men kroppen behöver alla ämnen för att fungera. Och om vi tar till exempel GI metoden där kolhydrater tas bort, hur ska kroppen orka ett rejält träningspass? Kolhydrater ger oss energi. Och sen har vi LCHF som ett annat exempel som säger fett, vem vill i framtiden ha igentäpta blodkärl?. Sen finns de ju dom som går på endast pulver och inte äter så mycket mat alls. Och sen då? När man ska börja äta normalt igen? Är det gå ner i vikt man vill så kommer man väll aldrig kunna äta normalt utan att gå upp kilona igen? Jag har absolut ingen djup kunskap om dieter då det inte finns riktigt på min karta.
 
Jag anser dock att det är tusen gånger bättre att äta en varierad kost, med alla näringsämnen, men att vissa gånger kanske skippa något. Men definitivt välja ett nyttigare alternativ! Byt ut pastan mot fullkornspasta eller något annat, riset mot bulgur, quinoa eller annat. Byt ut det vita brödet mot något mer fiberrikt. Alltså det finns så otroligt mycket att välja på! Det gäller bara att veta vad som finns. Jag tror starkt på bra kost och bra träning! Man kommer långt på det.

Segt idag..

 
Mina tankar är ute och far lite här och var ikväll, allt annat än på plugget. Hoppas bara inte jag är på väg in i en jobbig period igen, som jag hade i höstas, innan jul där. Då vet jag inte vad jag gör, för tiden finns inte till för sånt. Sov nästan ingenting i natt så jag har haft sprängande huvudvärk och träningslusten va 0. Men jag tog mig ändå till gymmet och körde en timme! Bra gjort måste jag säga. Jag har inte tid för att inte träna och jag har inte tid för en jobbig period. Målinriktad? Oh yes. Kanske lite väl ibland, men det lönar sig så det skriker om det i längden.
 
Testade ett nytt recept med kyckling idag, vart super gott!!! Går att piffa till det lite nästa gång det görs ;) Så kul att laga mat! Men nu ska jag försöka skriva ner lite till, sen får det vara sov dags. Blir bättre bloggning imorgon då det finns mer tid och jag förhoppningsvis är piggare!
 
Love Erica
 
 

It's a beautiful day!

Solen har skinit hela dagen, inte ett moln på himlen! Mina solbrillor fick åka på, premiären ;) På idrotten idag hade vi faktiskt självförsvar, var riktigt roligt och lärorikt! Just nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem och laga mat, blir tacos. Lite måndagslyx! Så har letat fram lite recept så länge, som jag vill testa och även hunnit kolla lite inredningsgrejer som jag är sugen på! Märks det att man inte är så liten längre eller? haha ;) Älskar att inreda och laga mat faktiskt! Annars då... Märks att lovet är slut och nu försvinner typ all fritid den här veckan. Hade ingen ork till att plugga på lovet, har legat i som tusan alla andra veckor så lite paus måste jag väll ändå få liksom. Så det straffar sig. Ska plugga järnet nu till typ åtta, för då är det familjen annorlunda! Bästa på hela veckan!
 

I've missed you soo much

Då var den här helgen slut.. Att helgerna går alldeles för fort ogillas starkt. Har i alla fall använt lovtiden väl och gjort massa saker! Min fredag tillbringades inne i stan med mamma och syster, vi lunchade även med pappa eftersom han jobbar i stan. Testade balklänning, hittade en som jag gillade riktigt mycket men... Den var för kort för mig och mina giarfflängder... Så det är bara leta vidare! Tyckte inte de fanns så mycket lockande i affärerna överhuvudtaget. Fick med mig ett nytt fräsch nagellack och en blus till mina blingbling shorts samt en tröja och ett par kallingar till mannen. Köpte även med mig lite macarons till idag eftersom att Mattias har namnsdag, dom försvann i ett nafs kan jag säga haha!
 
Annars så har helgen faktiskt varit väldigt lugn, vi har tränat lite men sen har vi inte gjort något speciellt. Vi har ju inte träffats på två veckor, så då är de okej faktiskt ;) Har fått se massa bilder ifrån Rom, dit ska jag bara någon dag. Så är det! Fick även en liten present därifrån, ett par riktigt sköna mjukisbyxor! Sprungit runt i dom nästan hela helgen! Fick även en tröja ifrån gymgrossisten. Vi är ganska duktiga på att skämma bort varandra lite, inte för att jag klagar, love it.
 
 
Fika i stan

Spa med syster och mamma

Har haft en spadag med mamma och syster idag. Gjorde en ansiktbehandling på 50 min, så nu är man fräsch i ansiktet! Dock lite flammig sen portömningen men det är ju sånt man får stå ut med ;) Är så himla skönt att spa:a, man blir så lugn efter. Har även besökt min praktikplats idag och det känns så otroligt bra! Ser fram emot praktikveckorna! Imorgon ska vi ta oss en sväng in till stan för lite shopping och jag ska kolla balklänning. Älskar dessa dagar med familjen, och det här lovet har jag verkligen spenderat tid med dem.
 
Imorgon är det äntligen fredag, vilket betyder att jag får träffa Mattias, äntligen! Som jag har längtat! Han får visa lite bilder ifrån Rom så att jag kan drömma mig bort lite ifrån den här dumma snön haha.. Vi har planerat in träning och bastu, så ser vårt fredagsmys ut. Inte ligga i soffan och trycka i oss sötsaker ;) Får se hur mycket jag bloggar i helgen, ska verkligen ta vara på tiden med Mattias. Kommer typ svansa efter honom som en hund haha, ush.. Två veckor är så sjukt lång tid.. Men jag har i alla fall en kanon fredag, och helg såklart, att se fram emot! Nu ska jag försöka sova, upp tidigt imorgon ;)
 
Love Erica
 
 

Mina skor..

 
.. Är på grammisgalan idag ;) utan mig tyvärr haha! Min kompis Mathilda är där ikväll och hon hade lite skoproblem så hon har fått låna ett par snygga pumps av mig ;) Annars har det inte hänt så mycket idag, har inte haft något inbokat, enda dagen den här veckan. Har självklart varit på gymmet och köttat lite dock. Svårt att låta bli ;) Går just nu mest och längtar till fredag, så att jag får träffa Mattias igen. Två dumma veckor sen! Han har ju varit i Rom den fuskisen...
 
Imorgon ska jag till min praktikplats och visa mig lite snabbt, så att dem får ett ansikte av mig. Ser verkligen fram emot veckorna, känns som att det kommer bli as bra!! Sen är det snabbt hem och sen ska jag ha en spadag med mamma och syster. Vi kör på lite tjejdagar den här veckan ;) Har bokat in en ansiktsbehandling, en riktigt ordentlig en!
 
 

Ny och fräsch i håret

Var hos frissan idag ock fräscha upp håret lite. Är numera även lite ljushårigare ;) sitter nu i bilen med mamma och syster, vi tänkte lyxa lite och gå på bio såhär mitt i veckan. Ego står på schemat! Hört att den ska va bra, så hoppas den är det också ;) har även hämtat ut paket ifrån fitnessguru, lite påfyllning!


Tandis

Hello there! Va uppe tidigt idag för skulle in till stan och tandläkaren. Japp, jag går inte hos tandis här för folktandvården suger, så går hos privat i Södertälje som jag trivs otroligt bra med!! Från att hata tandläkaren till att faktiskt tycka att det känns okej, min tandläkare hon är the best of the best! Dock var det väll inte den bästa tandläkardagen haha.. Inga hål, nej nej! Aldrig haft hål faktiskt ;) Men gäller lite andra grejer, har ännu en sak att tänka över. It's kinda big. Men ska få en tid snart igen fast hos hennes man så ska vi diskutera lite och sånt där. Men nog om mina tänder! Hann med en lunch på stan också med min syster och mamma, vi har en massa grejer planerat för veckan!! Nu har jag slängt mig i sängen och ska kolla film, vilodag idag!
 
Hunnit med tandis och lunchat med mamma och syster. Massa härliga planer för veckan!
 
Todays..
 
 
 
Koftan och armbandet köpte jag när jag var i Skhlmen med Mattias och syrran

Att tänka på tusen saker samtidigt

 
Värsta som finns, ligger och tänker på en massa grejer, ni vet när man tänker på så mycket så att det känns som att huvudet ska explodera. BAM! Nej jag skoja bara, det är helt. Tyvärr om man får säga så? Det är mycket som ska göras nu, mycket som ska bestämmas. Ibland önskar jag verkligen att saker och ting redan var förutbestämt, så att man slipper allt de här röriga. The perfect life you know. Inga dumma val, inte massa jobbiga tankar. Tror ni förstår vad jag menar? Men är i alla fall helt säker på att saker och ting kommer bli tusen gånger bättre efter gymnasiet! Det är då det riktiga livet börjar. I can't wait!
 
Love E
 

"Smothie"

Tänkte ge er "recept" på smothien jag gör. Eller smothie och smothie, den är fastare än en smothie. Super enkelt att göra, perfekt lätt mellanmål eller till frukost.
 
Ingredienser:
Kesella naturell
Vanilj youghurt
Frysta bär
Havregryn
 
Använder mig alltid av blandning av bär, tycker det blir mycket godare! Och kör alltid på blandning av hallon, björnbär och lingon. Ibland kan jag även ha i lite blåbär eller extra hallon. Har även i havregryn, den blir dock lite torrare då men smothien blir lite mer mättande. Hur mycket havregryn jag har i beror på hur mycket smothie jag gör. Vanilj yoghurten har jag mest i för smakens skull och det har jag inte heller så mycket av.
Man kan ju göra smothies på hur många olika sätt som helst! Man kan ju ha i lite vad man känner för nästan. Om man äter råa ägg för träningen så funkar det jätte bra att blanda i det i en smothie då äggsmaken försvinner!
 
 

Var inte rädd för vikterna tjejer!

Hello sunday! Måste lägga till att det inte känns lite skönt med att ha lov i veckan, så känns inte särskilt jobbigt att veta att det är måndag imorgon ;) Har tagit mig ett pass på gymmet, dom har äntligen börjat ha söndagsöppet! Jag jublar! Blev gröt nu efter, lite lätt "lunch".
 
Vill bara säga till er tjejer där ute, vet att många är rädda för att ta till med tunga vikter, fria vikter o s v. Vissa vill inte ha stora synliga muskler utan bara bli fit och vissa vågar inte ställa sig vid biff killarna. Angående det första, vi tjejer bygger inte lika lätt stora muskler som killar gör, och man måste öka vikterna för att det ska hända något. Så våga!  Och personligen tycker jag att fria viket gör sååå mycket mer! Visst, jag kör väldigt mycket maskiner, men jag skippar inte de fria vikterna och när jag tränar hos Mattias så är fria vikter det enda jag kör med. Tycker att man får ett bättre resultat och det är jobbigare! Och angående det andra, skäms inte, ni är där för att träna, det är bara killar. Right? Kör på bara! Låt inte det hindra er träning! Alla är fokuserade på sitt, man är ju faktiskt där för att träna ;)
 
 

Lite grejer som ska öka fettförbränningen


Säger bara.. LOOV!!

 
Äntligen är lovet här, har aldrig behövt det mer än nu, även om jag måste plugga mycket under lovet också men då kan man iaf göra det med ork. Inte bloggat på några dagar, kände att jag behövde en liten paus. Man ska ju inte blogga för att man måste, man ska ju göra det för att man vill. Men hade i alla fall en jätte mysig alal hjärtans dag med min vän Carro!! Hade en liten middag och åt massa gott! Blir så less på alla "åh jag har ingen partner forever alone på alla hjärtans dag" skriverier överallt, framförallt på facebook. Vem har sagt att man måste ha en partner? Varför kan folk inte ge familjen och vänner lite extra kärlek istället? Men många är ju så fast i det där med ingen partner.. Tyvärr måste jag faktiskt säga! Blir nästan larvigt. Men men, slutpratat om det ;) Igår var jag hundvakt åt Carros lilla buse! Hon skulle på någon middag så då fick han va med tant Erica några timmar. Vi låg och kollade på gossip girl, äntligen någon som inte klagar... hahaha ;)
 
Dagens planer är träning! Har precis fått i mig lite frukost, så om någon timme så blir det ett pass hade jag tänkt mig. Sen vet jag faktiskt inte vad jag ska göra, funderar på att rensa lite kläder eller något. För det behövs typ alltid haha ;) Får helt enkelt se vad jag orkar göra.
 
 
 
 
 
Köpte rosor till mig själv på alla hjärtans dag, varför inte ge sig själv lite extra kärlek? Dom står fint på rummet nu!
 

Fyllt på matförådet!

Benpass-check! Svängde förbi affären påväg hem också, saker tar slut ganska fort ;) maten står på spisen nu! Ris, sallad och strimlad sweet chili kyckling. Sååå gott! Går fort också!


Mysonsdag

Skrev prov i skolan, sen slutade jag. Har gjort mig en latte, Zara Larsson i högtalarna och pluggar. Kan inte mer än älska dagar som denna. Idag känns faktiskt saker helt okej. Blir en sväng till gymmet lite senare med mamma också.


Recept

Nu ska ni få receptet på marinaden jag och Mattias gjorde till kycklingen i helgen. Receptet kommer ifrån fitnessguru och det blev så otroligt gott! Längtar till sommaren för det här kommer sätta pricken över i:t när den är grillad ;)
 
Receptet är för 1 kg kyckling, så vi gjorde halv sats!
 
Ingredienser:
1 dl thai sweet chili sauce
1 dl Fitnessguru jordnötssmör creamy (Fungerar säkert lika bra med vanligt från affären)
 
Utförande:
Krydda kycklingbitarna med valfria kryddor.

Marinera kycklingbitarna i jordnötsmarinaden i ca 10 minuter.

Grilla kycklingen i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter.

 
Vi kollar mycket på näringsinnehållet när vi tittar på vissa recept, hur mycket protein, kcal och kolhydrater o s v det är. Eftersom vi båda tränar så nördar vi innehållsförteckningar haha ;) Det bästa med fitnessguru är att allt detta står! Här får ni näringsinnehållet för detta recept!
 
För hela satsen är näringsinnehållet:
497 kcal 19 g protein 33 g kolhydrater (varav 6,8 g fibrer) 35,7 g fett
 

Fettis-dagen

Har ni ätit någon semla idag? I have, har lyxat lite. Är ju ändå fettisdagen ;) Blev faktiskt ingen träning för mig idag, sov nästan ingenting i natt så när jag kom hem så slockna jag och sov i flera timmar. Tror jag kan ha järn brist också då jag aldrig varit så här trött tidigare, får även blåmärken över kroppen. Ser hemskt ut, typ som att någon slagit mig haha. Så nu ska jag se om det blir bättre med tabletter! Så det har blivit en lat dag med plugg nu på kvällen. Imorgon blir det i alla fall träning och förhoppningsvis kommer mitt paket från fitness snart också på posten. Längta liiite!
 
 
 
 
Love från en sten död och svullen Erica

Klick Klick

Haft en kanon helg med min man, vi har inte gjort något speciellt utan bara tagit det lugnt och varit tillsammans. Har tränat lite, lagat mat, bakat. Kändes lite jobbigt att åka hem igår måsye jag säga, lyckosten till man drar ju till Rom så vi kommer inte ses på två veckor. Känns som jag kommer smått dö haha.
 
Idag är det måndag i alla fall, ny vecka, nya tag. Sista veckan innan lovet så det är värt att ta det mesta plugget nu faktiskt. Har suttit lite nu när jag kom hem. Har dessutom klickat hem lite nödvändigheter ifrån fitnessguru, hoppas det kommer snabbt!! Ska testa lite nytt också nom nom.
 
Nu har jag tagit plats i soffan och ska mysa ner mig framför familjen annorlunda, bästa på hela veckan! Ska skriva ut receptet till er också.
 
Love Erica
 
 
Så här bakar vi, med proteinpulver och jordnötssmör ;) Träningstokar..

Dag med träning

Är hos mannen i helgen! Idag har vi tränat och även testat ett nytt recept på kyckling. Recept med lite extra protein ;) tänkte lägga upp det imorgon när jag kommer hem, för det blev riktigt gott!! Nu ska vi fixa lite kvällsmat och sen blir det mys framför melodifestivalen.


Veckorna går fort

Blev ett rejält benpass idag, snacka om bränna i musklerna!! Älskar den äckligt sköna känslan och att pressa sig lite extra. När jag kom hem blev jag otroligt sugen på att baka så det fick bli så! Slängde ihop en ananaspaj, går väldigt fort att göra och blir otroligt otroligt gott!! Den gick åt ikväll kan jag säga haha nästan ingenting kvar. Har haft familjemys framför Sveriges roligaste klipp. En bra slut på dagen och en skön laddning för fredag! Nu är det dags att sova lite, ska försöka göra lite ordentliga träningsinlägg till er i helgen.
 
Love Erica
 
 
 
M-m-mmmhmm!!

Tar mig tid idag till plugg

Blir ingen träning för mig idag, känner att jag har lite skolgrejer som måste tas tag i. Så får bli träning imorgon istället! Måste fylla på gymkortet också! Känns som jag bara skjutit på skolsaker ett tag nu så idag får det bli en eftermiddag med plugg. Måste kolla igenom lite mejl och ringa lite också, samt finslipa det sista på mitt CV så att jag kan lämna in det den här veckan.
 
Är dessutom en vecka kvar efter den här tills det är lov, och sen väntas 6 veckors praktik och sen.. Är typ min gymnasietid över! Finally. Men händer ju en hel del innan dess, val till höskola, massa arbeten som ska in och GÖRAS. Tiden kommer dock gå otroligt fort!
 
Men nu ska jag sjunka ner med huvudet i skolböckerna, får inte fastna här ;)
 

Helgen som var.. It was the best

 Jag hade en underbar helg, igen. Det får ni ofta läsa, men det är sant. Den här helgen så blev det skärholmen med Mattias och min lillasyster. Fick med mig lite små grejer hem, men är dock för lat för att fota de till er haha ;) Blev två armband, en ny halsring och en super söt kofta till sommaren! Vet exakt hur jag ska matcha den, älskar när man hittar något som verkligen känns YES!
 
Dock så har jag lite problem när det gäller långärmade kläder och jeans, eftersom jag är så jä*la lång åt alla håll och kanter.. Hittade jackan som verkligen verkligen var jag, testade den och.. S*IT OCKSÅ!!! Kort i armarna.. Ibland vet jag inte vad jag ska göra, för kläder jag verkligen verkligen vill ha kan jag inte köpa. It sucks! Vill såga av en decimeter här och där. Jag blir verkligen ledsen när det blir så. Så det va bara att hänga tillbaka jackan.. Skinnjackan jag har fick skräddaren ta hand om ju haha, helt otroligt.. Får börja skräddarsy grejer helt enkelt! Dyrt som ***.... Ush! Att vara lång må va snyggt, men inte alltid det roligaste och lättaste..
 
Vi skulle sen på hockey innan vi drog hem, var gratis idag och de började släppa in klockan två. Tjugo över två precis när vi kom fram så säger dom att biljetterna är slut. Hur kul? Precis när vi skulle få! Så vi fick åka hem med sura miner. Men vi fick i alla fall en mysig dag i skäris!
 
 
Bild från syrrans blogg

Sverige får sin första Victoria's secret affär!

 Äntligen så kommer Victoria's secret till Sverige! Dock öppnar man den på Arlanda, men det är bara hålla tummarna för att den så småningom kommer till varuhusen. Bäst man passar på när man flyger så länge ;)
 

Veckans motivationsbild!

 

Mysig dag på söder

 Mitt internet har legat nere så det skriker om det, och inlägget som jag skulle lägga upp i torsdags från mobilen har inte kunnat läggas upp. Så det har varit lite tyst här men nu kommer iaf bilderna som skulle upp i torsdags! Jag och Josse tog nämligen en sväng till söder för lite shopping efter skolan. Fick med mig nya shoes, väska och mobilskal! Är förälskad i allt! Det är verkligen så mig! Fick även bli lite sushi, vilket var den godaste sushin jag någonsin ätit!! Levde på det hela kvällen kan jag säga! Vi avslutade med en vaniljlatte på Espresso house sen, riktigt härlig dag måste jag säga!
 
Var tvungen att stanna hos Carro på hemvägen och visa mina nya inköp, älskar att göra henne lite avis haha! Vi gör varandra avis hela tiden, kanske gillar att pina varandra då och då? ;)  Haha våran vänskap är lite små rolig ibland, dock underbar!
 
Här får ni torsdagens inköp!